Lempäälän voimailijat

Lempäälän voimailijat

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Voimailupäivä 2012

Perjantaina 3.8.12 pidetty LeVon ensimmäinen voimailupäivä sujui hienosti.Paikalle saapui mukavasti porukkaa ja "voimamieskisaankin" saatiin hyvä ryhmä.Kiitokset vielä Sepolle ja Juissille ajanotto,kirjanpito ja tuomaritehtävistä!

Säät eivät suosineet iltapäivällä kisanneita voimailijoita.Alkulämmittelyjen aikaan alkoi sade,joka luonnollisesti kesti koko kisan ajan
Skapat aloiteltiin renkaanpyörityksellä,joka oli turvallisuuden kannalta parasta.Liukkaalla nurmikentällä suoritettu laji sujui onneksi ilman haavereita ja liukastumisia.150 senttinen, vanteellinen puimurinrengas sai käskyä sateesta huolimatta kaikkien kisaajien käsissä.10 metriä pitkällä radalla kilpailtiin aikaa vastaan.

Toisena lajina oli tukkipunnerrus.55 kiloinen pölli näytti liikkuva todella kevyesti.Suoritustekniikka oli punnertaa tukkia  rinnalta suorille käsille seisaaltaan kahden minuutin ajan.Toistojen määrästä päätellen on seuraaviin kisoihin syytä lisätä tukkiin painoa.

Seuraavana oli vuorossa farmarikävely,joka oli kiistatta kaikkien mielestä raskain laji.Painot olivat 75 kiloa sketale, eli 150kg kantoon ja kävelylle.Edestakas kuljetun radan pituus oli 18 metriä ja suoritusaikaa kaksi minuuttia.Puristusvoima oli koetuksella erityisesti radan päädyissä käännyttäessä.

Viimeisenä oli krusifiksi,jossa kannateltiin 8 kilon punnuksia vaakatasoon ja suoriksi ojennetuin käsin.Laji tehtiin poikkeuksellisesti istualtaan leveällä penkillä,jolloin ajanotto pysähtyi painojen kolahdettua penkkiin.Oman haasteensa lajiin toi kohonnut kisatunnelma ja vitsien heitto kesken suorituksien.-kannustajien kainalopierut ja tiputanssit eivät kuulemma helpottaneet suorittamista...

Raikkaan vesisateen piiskaamat voimailijat suoriutuivat kisasta vähän reilussa tunnissa.Vaikka leikillään kisailtiinkin,löytyi kaikilta reilusti kilpailuhenkeä.
Tasaväkisen mittelön yllättäjä oli ehdottomasti porukan nuorin voimailija,Hännisen Samppa eli "Lempäälän Höberl".Mies näytti kokeneemmillekkin voimailijoille,kuinka voima puhuu!

Kisan jälkeen ruokailtiin ja pidettiin pieni palaveri kisan kulusta sekä sijoituksista.Kaikki olivat samaa mieltä kisojen järjestämisestä -ehdottomasti järjestettävä uudelleen!
Loppuilta kului mukavasti saunoen ja uiden.Hauskaa oli!

Isot kiitokset kaikille mukana olleille!
Voimailijat vasemmalta Jussi,Tapani,Tapio,Samppa,Nygä,Jykä ja Kassu



 













Ei kommentteja: